solresebyra polenresor

Veckobrev
NYHET! Få ett nytt och unikt reseerbjudande varje vecka.Avbestallningförsäkring

SÄKERHET FÖRE RESAN - FÅ TILLBAKA PENGARNA OM DU MÅSTE AVBESTÄLLA RESAN

Helt utan självrisk

Försäkra dina resekostnader
Om du ska ge dig ut på en resa rekommenderas att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med att du köper din resa. Med Goudas avbeställningsförsäkring slipper du oroa dig för en ekonomisk förlust om du skulle bli sjuk eller att något annat inträffar som förhindrar din avresa. Det är alltid olyckligt när resan inte blir av, men har du en avbeställningsförsäkring så får du iallafall tillbaka dina pengar, något som du inte har möjlighet till om du är oförsäkrad.

Grundtäckning
Med Goudas avbeställningsförsäkring kan du själv välja om du vill försäkra hela din resa eller delar av den. Detta innebär att du kan försäkra biljetten endast, om du vill det, men även annat såsom hotell, transfer och andra tillhörande resekostnader.

Goudas avbeställningsförsäkring täcker om du måste avboka din resa på grund av akut sjukdom eller olycksfall, men även för mycket annat, som kan tvinga dig att ändra dina resplaner. Goudas avbeställningsförsäkring täcker för kostnaderna av en avbokad resa då:

- du eller andra i resesällskapet blir drabbade av akut sjukdom eller olycka

- någon nära anhörig blir allvarligt sjuk eller drabbas av olycka

- det uppstår brand eller inbrott i din bostad

- du blir uppsagd från ditt arbete och ska söka eller påbörja ett nytt jobb

- du som student inte klarar av en tentamen och därför behöver göra en omtentamen

Avbeställningen täcker även för eventuella ombokningskostnader om du drabbats av någon av ovan angivna händelser, vilket gör att du måste ändra avresedatum. (För en utökad översikt av täckningsmomenten se villkor).

Utökad täckning
Det finns även möjlighet att utöka försäkringsskyddet om ett sådant behov finns. Genom ett tillägg kan du utvidga ditt skydd så att försäkringens täckning passar just dig. Följande två val kan du välja mellan.

Resans syfte
Om resan har ett specifikt syfte, som att fiska, spela golf eller bergsklättra, kan t.ex ett skadat finger innan utresa ödelägga semesterplanerna. Med detta tillägg till din grundtäckning får du en avbeställningsförsäkring som även täcker detta.

Delarrangemang efter att resan är påbörjad
Om du planerat att genomföra en specifik aktivitet/arrangemang under din resa och inte kan genomföra denna. T.ex du drabbas av en öroninflammation efter att resan påbörjats som omöjliggör deltagande i förutbetald dykkurs. En avbeställningsförsäkring slutar normalt att gälla när du påbörjar din resa. Med detta tillägg till din grundtäckning försäkrar du även din aktivitet/delarrangemang, som ligger en tid in i din resa.

Premier
Med hjälp av nedanstående tabell kan du lätt räkna ut din premie. Observera att den lägsta premie är 5% av det försäkringsbelopp du vill försäkra. Om tillägg önskas adderas detta till grundtäckningen.

 

GRUNDTÄCKNING 5 % av försäkringssumman
GRUNDTÄCKNING
+ resans syfte
6 % av försäkringssumman
GRUNDTÄCKNING
+ arrangemang
9 % av försäkringssumman
GRUNDTÄCKNING
+ resans syfte + arrangemang
10 % av försäkringssumman

Grupprabatt
Om ni är tio personer eller fler som skall resa tillsammans kan ni få grupprabatt på grundtäckningen i avbeställningsförsäkringen. Premien reduceras till 3% istället för ordinarie 5% av försäkringssumman.

Bra att veta

• Avbeställningsförsäkringen skall alltid vara tecknad, utställd samt betald, senast när
bokning av resan är bindande, eller som senast i samband med slutbetalning av resan

• Lägsta premie är 75 kr per försäkring

• Försäkringen täcker inte i de fall då avbeställning genomförs på grund av
ändrade resplaner

• Försäkring gäller ej vid konkurs eller inställd resa

• Var uppmärksam på att det finns en grundtäckning samt flera tillägg. I försäkringsbrevet
kommer täckning och pris att framgå

• Ersättning lämnas endast vid avbeställning på grund av anledning som stadgas i villkor