solresebyra polenresor

Veckobrev
NYHET! Få ett nytt och unikt reseerbjudande varje vecka.Kanarieöarna

res_till_gran_canaria_solresebyran.se_top.jpg

Kanarieöarna 
 
Inga andra turistorter på kontinenten närmar sig de behagliga temperaturerna som de Kanarieöarna kan erbjuda året runt.
Det är nästan alltid solsäkert på Kanarieöarna, även under vinterhalvåret är Kanarieöarna det självklara semesterparadiset. Kanarieöarna är också ett utmärkt resmål under sommaren. Hotellutbudet på Kanarieöarna är enormt; liksom utflyktsmålen, golfbanorna, stränderna, sportmöjligheterna och det livliga turistiska nöjeslivet. Kanarieöarnas tropiska och vulkaniska natur är helt unik i Europa och alla de som söker något annat än klassiska semesternöjen finner mycket mer än vad man kan drömma om. När det gäller naturen är det värt att veta att de fyra nationalparkerna och hundratals naturparker täcker 36 procent av Kanarieöarnas totala yta.
Kanarieöarna är belägna ca 100 mil söder om det spanska fastlandet och endast 11,5 mil från den afrikanska kusten. Medeltemperaturen är 24 grader vid kusterna och det är inga stora skillnader under dygnets 24 timmar. Under vintern är det sällan ”kallare” än 19 grader och under sommaren brukar det inte bli mer än 27 grader.
Kanarieöarna är sedan länge ett klassiskt resmål för skandinaver och andra européer men sanningen är att även spanjorerna traditionellt reser till de soliga Kanarieöarna.

Idag besöker ca 8 miljoner turister de vackra öarna varje år. Att nästan hälften av dem har besökt Kanarieöarna tidigare säger ganska mycket. Troligen beror det på det sköna klimatet och de 150 mil av kust.
Kanarieöarna liknar något av den europeiska varianten av Karibien: Musiken, accenten, folkets attityd, livsstilen, klimatet, de berömda karnevalerna och så mycket annat liknar mycket mer det man finner på de tropiska söderhavsöarna än det man finner på det spanska fastlandet.
Kanarieöarna är utan tvekan Europas Karibien.

Våra destinationer på Kanariöarna
 

gran_canaria/gran_canaria.jpg

teneriffa/teneriffa.jpg